Plech: “AEKARA FOR LIFE !!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο νεαρός Βόσνιος μίλησε για όλα  μετά την υπογραφή του.

Χάρις ας γυρίσουμε στην εποχή της μεταγραφής σου. Ποιός είναι εκείνος που σε πρότεινε στην ΑΕΚ και πως ολοκληρώθηκε η μεταγραφή;

Στην ΑΕΚ με πρότεινε ο συμπατριώτης μου  και αδελφικός φίλος Νταμίρ Χόντο που αγωνίστηκε στην ομάδα μας από τον Ιούνιο  μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Όταν αποχώρησε από την ομάδα ο Κώστας Τσιλιμπάρης ο Νταμίρ σκέφτηκε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα που έψαχνε τερματοφύλακα. Έτσι με πρότεινε στον προπονητή κ. Αρβανίτη. Παράλληλα μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο, το τεχνικό επιτελείο, τους αθλητές και τον κόσμο. Εγώ από την άλλη γνώριζα την ΑΕΚ από τις ευρωπαικές της παρουσίες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και χάντμπολ και θεώρησα πρόκληση και ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Έτσι ήρθα στην Αθήνα και μετά από μερικές δοκιμαστικές προπονήσεις οι προπονητές μου εισηγήθηκαν στον πρόεδρο κ. Αλεξίου την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Αν και είσαι νεαρός σε ηλικία δεν στερείσαι εμπειριών και αγωνιστικών παραστάσεων αφού έχεις αρκετές συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Βοσνίας αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική νέων της πατρίδας σου. Ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι διαφορές ανάμεσα στο βοσνιακό  και το ελληνικό πρωτάθλημα;

Στην Βοσνία το παιχνίδι είναι πολύ πιο γρήγορο. Στην Ελλάδα το παιχνίδι είναι πολύ πιο σκληρό και αθλητικό γιατί οι αθλητές είναι πολύ δυνατοί.
Η ΑΕΚ κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και την δεύτερη στο κύπελλο. Θεωρείς ότι η χρονιά ήταν πετυχημένη ή το τελικό αποτέλεσμα αφήνει αρνητικό πρόσημο;

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η χρονιά δεν ήταν επιτυχημένη αφού το μέγεθος του συλλόγου επιβάλλει την κατάκτηση τίτλων. Όμως τα προβλήματα ήταν τέτοια ώστε κατά την άποψη μου η χρονιά ήταν επιτυχής αφού βγήκαμε τρίτοι και εξασφαλίσαμε την ευρωπαική συμμετοχή. Όταν ήρθα τον Ιανουάριο η ομάδα δεν είχε γήπεδο για προπόνηση. Οι παίκτες όχι απλά δεν ήξεραν αν θα προπονηθούν την επόμενη μέρα αλλά πολλές φορές κατεβήκαμε στον αγώνα με μία ή δύο προπονήσεις. Από την άλλη υπήρχαν και καθυστερήσεις στις πληρωμές.  Είναι χαρακτηριστική η πρόκριση μας επί του Διομήδη στον ημιτελικό του κυπέλλου όταν η ομάδα τις προηγούμενες δύο εβδομάδες είχε μόνο δύο προπονήσεις και δύο αγώνες πρωταθλήματος.

 

Πες μας δυό λόγια για τους προπονητές σου, τους συμπαίκτες σου και τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο κ. Αρβανίτης και ο κ. Αλεπουδέας είναι πραγματικά μεγάλοι προπονητές. Εάν κάποιος αθλητής επιθυμεί να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο οι κ. Αρβανίτης και Αλεπουδέας είναι οι κατάλληλοι προπονητές για να το πετύχει. Με τους συμπαίκτες μου είμασταν μία μεγάλη οικογένεια και η σχέση μεταξύ μας ήταν αδελφική τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Και αυτός είναι ένας λόγος για την πορεία της ομάδας παρά τα προβλήματα. Θα ήθελα επίσης να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στους Φάνη και Γιώργο που φέτος ολοκλήρωσαν την καριέρα τους. Οι δυό τους μαζί με τον Χριστόφορο δεν ήταν απλά μεγάλοι παίκτες και οι αρχηγοί της ομάδας. Ήταν κάτι πολύ παραπάνω γιατί ήταν εκείνοι που κράτησαν την ομάδα ενωμένη στα δύσκολα και με την συνολική τους στάση έδειχναν σε όλους τους νεώτερους τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την φανέλλα και τον κόσμο. Θα ήθελα ακόμα να αναφέρω την βοήθεια του προέδρου κ. Αλεξίου στην δύσκολη περίοδο του Ιανουαρίου. Με την συμπαράσταση του τα πράγματα βελτιώθηκαν αφού σε μεγάλο βαθμό επιλύθηκε το γηπεδικό πρόβλημα με την διεξαγωγή προπονήσεων στην αίθουσα του ΟΑΚΑ αλλά υπήρξε και βελτίωση στο θέμα των πληρωμών. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στους δύο εφόρους της ομάδας Κώστα και Χάρη που ήταν πάντα δίπλα μου σε ότι πρόβλημα είχα από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα.

 

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται η ομάδα έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Απλά χρειάζεται να διατηρήσει τον βασικό της κορμό της που είναι όλοι ποιοτικοί παίκτες και να συμπληρώσει τον κορμό αυτό με δύο τρείς παίκτες εμπειρίας. Αυτές οι κινήσεις σε συνδυασμό με την ύπαρξη σταθερής έδρας για προπόνηση-κάτι για το οποίο έχουμε την ενημέρωση από τον πρόεδρο ότι έχει ήδη επιλυθεί-θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για κατάκτηση τίτλων και αξιοπρεπή παρουσία στην ευρώπη.

 

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανανέωσες για την επόμενη σεζόν. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη νέα χρονιά;

Ελπίζω το κλίμα στην ομάδα να παραμείνει το ίδιο με τη χρονιά που τελείωσε. Με την ενίσχυση που θα υπάρξει θα ήθελα να κερδίσουμε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα.

Φεύγοντας για την πατρίδα σου πες μας τι είναι αυτό που θα έχεις να θυμάσαι ως πρώτη εικόνα από την πρώτη σου χρονιά στην ομάδα.

Θυμάμαι την συμμετοχή μας στον τελικό του κυπέλλου που έγινε στην έδρα του ΠΑΟΚ. Υπήρχε δυνατή συμπαράσταση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ όμως δεν θα ξεχάσω την στιγμή που μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί μας. Ένοιωσα ότι παίζαμε στο σπίτι μας. Επίσης αξέχαστη θα μου μείνει η φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 70.000 οπαδοί μας στον αγώνα ποδοσφαίρου με τον Ολυμπιακό.

 

Πες μας πως ήταν σαν εμπειρία για εσένα η ζωή τους τελευταίους έξη μήνες στην Αθήνα.

Ήταν πραγματικά υπέροχα. Δεν θα μπορούσα να επιθυμώ κάτι περισσότερο. Ήμουν ευτυχισμένος και είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα είμαι εδώ και του χρόνου. Οι έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ που είναι ιδιαίτερα δεμένοι με την ομάδα χάντμπολ του συλλόγου.

Το μήνυμα μου θα είναι σύντομο αλλά ότι πιο δυνατό νοιώθω για την ΑΕΚ- AEKARA FOR LIFE !!

AEK-Handball.gr