Τούτσης στο AEK1924.gr: «Δεν ήμασταν όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε»

Ο Κώστας Τούτσης μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο AEK1924.gr, για την εικόνα της ομάδας του απέναντι στον ΔΙΚΕΑ, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό απ’ την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν ήταν όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Κώστας Τούτσης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στο AEK1924.gr, για τα παρόμοια λάθη που έκανε η ομάδα του, όπως στον αγώνα του πρωταθλήματος, για το ότι δεν ήταν όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού. Στάθηκε επίσης να τονίσει, για τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν όλη την εβδομάδα οι Άντρεγιτς και Γεωργιάδης και φάνηκαν ανέτοιμοι στο παιχνίδι, που ήταν πλήρως δικαιολογημένο. Μάλιστα, κλείνοντας είπε δυο λόγια για την διαιτησία, την οποία δεν θέλησε να κρίνει, αν δεν δει πρώτα το παιχνίδι στο βίντεο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τούτση στο AEK1924.gr:

«Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες και για εμάς και για τον ΔΙΚΕΑ, πιστεύω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, όπως στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, λίγο πολύ ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό. Κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, κλείσαμε λίγο την διαφορά και δεν αφήσαμε τον ΔΙΚΕΑ να φύγει, πηγαίνοντας το σκορ πριν την λήξη του ημιχρόνου στα τρία γκολ.

Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, να πιέσουμε λίγο περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, πιστεύω ότι σταθήκαμε καλά αμυντικά, ανεξάρτητα αν δεχτήκαμε 31 γκολ, γιατί καμιά φορά οι αριθμοί, δεν λένε την αλήθεια. Το 31 γκολ δεν σήμαινε ότι η ομάδα δεν πήγε καλά, στο αμυντικό κομμάτι. Δυστυχώς δεν ήμασταν όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε, σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού, στο οποίο θα μπορούσαμε να αλλάξουμε και την ψυχολογία του παιχνιδιού.

Δεν καταφέραμε, να πλησιάσουμε κοντά και να πιέσουμε τον αντίπαλο ψυχολογικά, ώστε να περάσουμε μπροστά. Το κακό ήταν ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Άντρεγιτς και ο Γεωργιάδης κάνανε προπόνηση πολύ επιφυλακτικά, είχαν κάποια θέματα τραυματισμών και φάνηκε μέσα στο παιχνίδι, ο Άντεγιτς στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές. Ο Διονύσης σήμερα δεν ήταν σε καλή μέρα και είναι δικαιολογημένο, το παιδί έκανε μεγάλη προσπάθεια και είχε μεγάλη θέληση για να μπει να βοηθήσει την ομάδα.

Χάθηκε ένας στόχος, πιστεύω αυτό το πράγμα να μας συσπειρώσει όσο γίνεται περισσότερο, να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, έχουμε προσεχώς δυο παιχνίδια πάρα πολύ σοβαρά και επικίνδυνα, με την Έδεσσα εκτός και με τον ΠΑΟΚ εντός, το οποίο θα είναι κεκλεισμένων των θυρών στις 17/12. Θα προσπαθήσουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις, για να κλείσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι’ από εκεί και πέρα στις γιορτές μέσα, να ξεκουραστούμε να φορτώσουμε τις μπαταρίες και να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου».

Για την διαιτησία απέναντι στην ΑΕΚ: « Δεν θέλω ποτέ να κρίνω διαιτητές, όταν τελειώνει ένα παιχνίδι, είναι πολύ επικίνδυνο πρώτα απ’ όλα για όλη την διαδικασία του παιχνιδιού και μπορεί να εκτεθώ σε σχέση με το οποίο θέλω να πω. Γιατί πολλές φορές, όταν βλέπουμε κάτω απ’ την πίεση που μας ασκεί το παιχνίδι, μπορεί να βλέπουμε κάτι διαφορετικό, επιφυλάσσομαι σε αυτό, θέλω να δω πραγματικά το βίντεο με πλήρη ηρεμία και ψυχραιμία.

Απλά με ενόχλησε πάρα πολύ η συμπεριφορά των διαιτητών, όταν τους απευθύνθηκα στο τέλος του παιχνιδιού, για να τους εκφράσω κάποια παράπονα, η συμπεριφορά τους νομίζω ήταν απαράδεκτη και προκλητική. Στο ότι μαγκιές δεν δεχόμαστε και τέτοια, ούτε μαγκιές προσπάθησα να κάνω, αλλά έτσι κι’ αλλιώς ασχολήθηκα με τους διαιτητές μετά το 50ο λεπτό, όταν ο ένας απ’ την μια μεριά, σφύριζε κάποιες φάσεις λίγο γρήγορα κατά την γνώμη μου. Και ο άλλος απ’ την άλλη μεριά, σε αντίστοιχη φάση δεν σφύριξε κάτι ανάλογο και νομίζω με μια ευκολία, να έδιναν κάποια δίλεπτα σε εμάς, αλλά ξαναλέω δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Πιο πολύ θέλω να μείνω στην συμπεριφορά τους στο τέλος του παιχνιδιού, η οποία νομίζω ότι ήταν λίγο ενοχική».