Τούτσης: «Σε οριακές φάσεις χάσαμε το παιχνίδι…»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τούτση στο AEK1924.gr:

«Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, είχαμε καλό ρυθμό. Στην επίθεση λειτουργούσαν όλα όπως έπρεπε στην τακτική λειτουργία του παιχνιδιού και αμυντικά πιστεύω ότι περιορίσαμε αρκετά, τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε ο ΠΑΟΚ.

Εμείς προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα, να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν, ότι καλό είναι η μπάλα να μην περάσει, στα χέρια του ΠΑΟΚ, γιατί έχει αξιόλογους παίκτες, που εκμεταλλεύονται όλες τις καταστάσεις και να περιορίσουμε τον Βεσερίνοβιτς με τις ρίψεις.

Πιστεύω ότι το καταφέραμε σε αρκετά καλό βαθμό, δυστυχώς στα τελευταία 3-4 λεπτά δεν είχαμε σταθερότητα και συγκέντρωση που έπρεπε και νομίζω ότι η διαφορά εκεί δεν έπρεπε να μείνει στο ένα γκολ, έπρεπε να έχουμε διαφορά τριών τερμάτων κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δυστυχώς χάσαμε τον ρυθμό μετά το 10ο λεπτό και αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και πήραν μια διαφορά στα τέσσερα γκολ. Εκεί αλλάξαμε την αμυντική διάταξη, παίρνοντας το ρίσκο πάνω σε αυτό, γιατί όταν ανοίγεις την άμυνα σου με παίκτες οι οποίοι είναι καλοί χειριστές, είναι μεγάλο ρίσκο αλλά πήγαν καλά τα πράγματα. Πήραμε τις μπάλες που έπρεπε, φύγαμε στον αιφνιδιασμό, το παιχνίδι στα τρία τέσσερα λεπτά στο τέλος του ματς πήγε σε οριακές φάσεις, με αποτέλεσμα να δώσουμε δυνατότητα στον αντίπαλο να φτάσει στη νίκη.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Η διακοπή χρειάζεται για όλους τους λόγους και να ξεκουραστούμε και να αποξενωθούμε απ’ την τετράμηνη προσπάθεια που έχουνε καταβάλει όλα τα παιδιά, αλλά και μετά από κάποιες μέρες θα ξεκινήσουμε να δουλέψουμε, κατά έναν τρόπο προετοιμασίας, για να μας βγάλει μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα έχουμε».