Σύσκεψη για τον τελικό

Η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που θα ισχύσουν στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, έγινε σήμερα (11-03) στη Θεσσαλονίκη.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η σημερινή πρώτη συνάντηση στο αστυνομικό μέγαρο είχε διερευνητικό χαρακτήρα και συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΧΕ, του Stoiximan.gr ΠΑΟΚ και της αστυνομίας. Το δεδομένο είναι ότι η ΟΧΕ θέλει να κάνει τον τελικό με πολύ κόσμο, ωστόσο από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν ενθουσιάζονται με αυτή την προοπτική και επιχειρηματολογούν πάνω σε αυτό. Από την πλευρά της αστυνομίας έγινε αναφορά ακόμη και στον τελικό της Κέρκυρας, που είχε διεξαχθεί παρουσία τριάντα φιλάθλων για κάθε ομάδα.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας φάνηκε ότι δεν υπήρξε συνεννόηση πριν τη συνάντηση, καθώς προτάθηκε μεταξύ άλλων να μοιραστούν εισιτήρια σε ανέργους και σε σχολεία. Όταν ζητήθηκαν από την πλευρά της αστυνομίας περαιτέρω λεπτομέρειες πάνω σε αυτές τις προτάσεις και υπήρξε αντίλογος, οι προτάσεις ουσιαστικά κατέρρευσαν.

Νούμερα για τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στις 29 Μαρτίου, ακόμη δεν μπορούν να ειπωθούν ούτε κατά προσέγγιση, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν ήταν παρούσα στη συνάντηση. Πολύ δύσκολα, πάντως θα δούμε τελικό π.χ. με 5.000 θεατές.

Το επόμενο βήμα, για να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση στη νέα συνάντηση της Παρασκευής, είναι να ξεκαθαρίσει το ελληνικό χάντμπολ τι θέλει και αν έχει τα μέσα για να πετύχει αυτό που θέλει.

Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καταρχήν πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα ενδεικτικό αριθμό εισιτηρίων και να εγγυηθούν για τον τρόπο που θα μοιράσουν στους φιλάθλους τους τα εισιτήρια (π.χ. ονομαστικά) και παράλληλα η ΟΧΕ θα πρέπει να βρει τρόπο για να διανείμει εισιτήρια ή προσκλήσεις με ονομαστική λίστα στον κόσμο του αθλήματος. Αυτά πρέπει να συμφωνηθούν αρχικά μέσα στο άθλημα, ώστε να υπάρξει πρόοδος ενόψει της συνάντησης της Παρασκευής.

Επίσης, σε αυτή την συζήτηση δεν μπορεί να είναι αμέτοχο το υφυπουργείο Αθλητισμού, διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει από εκεί ανατροπή δεδομένων.
Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε από την ΟΧΕ ότι ο τελικός των γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και Νέας Ιωνίας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 17:30, ενώ ο τελικός των ανδρών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα ξεκινήσει στις 15:00, την Κυριακή 29 Μαρτίου. Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο PAOK Sports Arena.