Αρχική Η φωνή της ομάδας Σταμάτης Παπασταμάτης: «Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα»

Σταμάτης Παπασταμάτης: «Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα»

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον επαναληπτικό αγώνα με την CSM την προσεχή Κυριακή ωστόσο κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει και στις εγχώριες διοργανώσεις της.

Η ΑΕΚ έχει κάνει φέτος μια τεράστια επένδυση με στόχο να κατακτήσει τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας την κρατάει αναγκαστικά «δέσμια».  Η «Ένωση» αντιμετώπισε στα ίσια μια ομάδα υψηλού επιπέδου όπως η CSM και παρότι οι άνθρωποι του τμήματος δεν ήθελαν να ψάξουν για δικαιολογίες είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η αγωνιστική απραξία έπαιξε τον ρόλο της.

Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη καθώς  αναμένονται νεότερα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, Σταμάτη Παπασταμάτη να παίρνει ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά την επανέναρξη των εγχώριων διοργανώσεων. Με δηλώσεις του στο enwsi.gr τόνισε πως θα πρέπει το άθλημα του χάντμπολ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και σχολίασε πως δεν υπάρχει λογική να διεξάγονται τόσο καιρό προπονήσεις και όχι αγώνες.

Αρχικά σε ότι αφορά το ενδεχόμενο της επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά και κάποιες «φωνές» που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την οριστική αναβολή του ο κ. Παπασταμάτης τόνισε: «Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Τα περισσότερα σωματεία επιθυμούν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εμείς εννοείται ότι είμαστε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.  Μια απόφαση που θα είναι και υπέρ του αθλήματος. Δεν γίνεται με τον εμβολιασμό να προχωράει και τις καλύτερες ημέρες που λένε πως έρχονται να συζητάμε για κλείσιμο του χάντμπολ».

Σε ερώτηση για το αν περιμένει σήμερα να δοθεί πράσινο «φως» για την επανέναρξη του πρωταθλήματος κ. Παπασταμάτης επισήμανε: «Θεωρώ πως πρέπει σήμερα να δοθεί η εκκίνηση του πρωταθλήματος. Είναι υποχρέωση της πολιτείας και των λοιμωξιολόγων να σκεφτούν ορθολογικά.  Η καθυστέρηση επανέναρξης δεν βοηθάει ούτε τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπως εμείς αλλά ούτε και την Εθνική ομάδα».

«Ανεξήγητη φοβία με το χάντμπολ»

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί ούτε σήμερα η επιστροφή στην αγωνιστική δράση τόνισε: «Θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για το άθλημα και θεωρώ ότι θα είναι κακή επιλογή.  Είναι γεγονός πως οι ειδικοί έχουν χειριστεί το θέμα της επανέναρξης με μια ανεξήγητη φοβία και με έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο σκέψης. Το χάντμπολ τηρεί τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα . Το να επιτρέπουν την διενέργεια των προπονήσεων αλλά όχι των αγώνων δεν έχει καμία λογική. Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν δύο μήνες προπονήσεων και το πρωτόκολλο της ΟΧΕ που είναι από τα πιο αυστηρά έχει εγκριθεί από τους αρμόδιους. Από την στιγμή που έχουν ξεκινήσει και τα δύο πρωταθλήματα βόλεϊ θεωρώ πως πρέπει και το χάντμπολ να ξεκινήσει».