Αρχική Η φωνή της ομάδας Παπαδιονυσίου: «Στόχος μας η κατάκτηση του ευρωπαϊκού»

Παπαδιονυσίου: «Στόχος μας η κατάκτηση του ευρωπαϊκού»

Ο διεθνής πίβοτ της ΑΕΚ μίλησε στον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου

Αναλυτικά όσα είπε στον Over FM 104,9:

Για τα ματς με τη Νέβα και την πρόκριση στα ημιτελικά  : «Από το πρώτο ματς είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Το δεύτερο ματς ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Νέβα ήταν δυνατή ομάδα. Βγάλανε ρυθμό, μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να συντηρούν μια καλή διαφορά. Στο β’ ημίχρονο στα αποδυτήρια είπαμε ότι θέλουμε τη νίκη, γιατί δεν υπήρχαν παιχνίδια που θα μπορούσαν να μας κρατούν σε εγρήγορση, οπότε φέραμε εις πέρας αυτό που θέλαμε, που ήταν σημαντικό για το σύλλογο και το ελληνικό χάντμπολ».

Για τον τραυματισμό του Πλάθα και την απουσία του Ουγκάλντε: «Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση από τον κ. Παπασταμάτη. Έχουμε τη δυστυχία να έχουμε χάσει δύο από τους καλύτερούς μας παίκτες, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο τον Πλάθα που είναι ακρογωνιαίος λίθος. Θα πρέπει να μην καθίσουμε σε αυτή την απουσία και άλλοι παίκτες να βγουν μπροστά. Στόχος είναι η κατάκτηση του European Cup, οπότε δεν κάνουμε πίσω. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Οι παίκτες που αγωνίζονται να είναι οι πρωταγωνιστές».

Για ότι ο ίδιος και ο Αραπακόπουλος θα καλύψουν το κενό: «Όλη η ομάδα μαζί θα πρέπει να καλύψει το κενό. Είναι μια μεγάλη απουσία που θα πρέπει να καλύψουμε εγώ και ο Ανδρέας. Είμαστε έτοιμοι. Δουλεύουμε σκληρά όλη τη χρονιά. Ο προπονητής μας μας έχει κάνει έτοιμους. Είμαστε πολύ δυνατοί. Έχουμε την τύχη να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα που είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορέσουμε να έχουμε αγωνιστικό ρυθμό και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας. Τώρα είχαμε να παίξουμε ένα μήνα».

Για την προσεχή αντίπαλο, Γκόρενιε: «Θα ξεκινήσουμε να την κατασκοπεύουμε από αυτή την εβδομάδα. Είναι σλοβενική σχολή που είναι δυνατή. Έχει ανανεωθεί τα τελευταία χρόνια, θα αγωνιστεί με σχετικά νεαρούς παίκτες. Είναι μια γρήγορη ομάδα, δεν έχει σχέση με τη Νέβα. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε πολύ καλό πρώτο ματς στην έδρα μας, να έχουμε μια καλή διαφορά για τη ρεβάνς. Θα γίνει το διάβασμα από όλο το προπονητικό τιμ και θα καταστρώσουμε τα σχέδια μας».

Για την πρόκριση της Ανόρθωσης: «Θα ήταν το καλύτερο για το ελληνικό χάντμπολ να έχουμε τελικό με την Ανόρθωση.  Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι από την Κύπρο, Ελλάδα δηλαδή, αρκετοί παίκτες είναι Έλληνες, ο προπονητής επίσης είναι Έλληνας ο Ζαραβίνας, οπότε είναι ευτυχές να έχουμε δύο ομάδες στα ημιτελικά ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου που βασίζονται κυρίως σε ελληνικό κορμό. Τους εύχομαι καλή τύχη, μακάρι να συναντηθούμε στον τελικό».

Για την Εθνική ομάδα και τα ματς με Γαλλία και Σερβία: «Είναι μια καλή αρχή ότι ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί στο προηγούμενο ματς παίξαμε χωρίς να έχουμε ρυθμό. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Πάμε βήμα βήμα. Δεν αποκλείουμε κάτι. Ξέρουμε ότι είναι φαβορί, αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό».