Ο Τσαούσης στην Ώρα για Σπόρ

Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στην ομάδα χάντμπολ και πέντε τίτλους ο Φάνης Τσαούσης πήρε την απόφαση να κρεμάσει την φανέλα με το “21”. Με δηλώσεις  στην “Ώρα των Σπορ” αναφέρθηκε στην απόφαση του να σταματήσει το χάντμπολ και ευχήθηκε το τμήμα να συνεχίσει να δίνει χαρές στον κόσμο.

“Όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση, ποτέ δεν είναι εύκολη. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Και θεώρησα πως είναι το καλύτερο και για την ΑΕΚ και για μένα. Τα δέκα αυτά χρόνια έδωσα στην ομάδα ότι καλύτερο μπορούσα. Και η ΑΕΚ έδωσε σε μένα πολλά. Ήταν ένα ταξίδι μαγικό που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου” ανέφερε αρχικά και συνέχισε: “Είχα την τύχη να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Να αγωνιστώ στην ομάδα που αγαπούσα και να προσφέρω σαν αθλητής. Σε κάθε αγώνα, το ένιωθα αυτό. Ήθελα να δώσω την ψυχή μου. Και αυτό το είδε και ο κόσμος. Όχι μόνο από μένα, από όλα τα παιδιά που ακολούθησαν. Αυτό ήταν που έκανε τον κόσμο να αγαπήσει τόσο γρήγορα αυτή την ομάδα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω αυτό το βήμα. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για μένα αλλά όχι και η παρουσία μου στην ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή είναι πλέον η οικογένεια μου. Θα είμαι πάντα εκεί για αυτή όπως έχω κάνει μέχρι τώρα” τόνισε και συμπλήρωσε: “Κρατάω πάντα τις καλές στιγμές και τα όσα μαγικά ζήσαμε αυτά τα χρόνια”.

Ο Τσαούσης αναφέρθηκε και στον τίτλο που δεν θα ξεχάσει ποτέ, δίνοντας ξεχωριστή θέση στο πρώτο Κύπελλο στις Σέρρες: “Το πρώτο Κύπελλο στις Σέρρες ήταν κάτι μοναδικό. Ήταν και το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος και το ζήσαμε όλοι πολύ έντονα. Το θέλαμε πολύ και ακόμα θυμάμαι τις στιγμές μετά τον τελικό. Σίγουρα κάθε τρόπαιο είναι σημαντικό. Το πρωτάθλημα στη Μίκρα είναι επίσης κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όχι μόνο η νίκη αλλά και η διαδρομή μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν ένα όνειρο”.

Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, ένα είναι το μέλημα του. Να μπορέσει η ομάδα χάντμπολ να συντηρηθεί και να χαρίσει πολλές ακόμα επιτυχίες και χαρές στον κόσμο: “Ο κόσμος ήταν πραγματικά η μεγάλη μας δύναμη. Έχουμε ζήσει τόσα πολλά μαζί. Μας στήριξε, μας αγάπησε και αυτό δεν ανταμείβεται με τίποτα στον κόσμο. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι δίπλα στο τμήμα και να χαρούμε όλοι μαζί νέες επιτυχίες στο μέλλον. Δεν θα σταματάω να νοιάζομαι, να ενδιαφέρομαι, να πονάω και να χαίρομαι για το τμήμα που αγάπησα” ανέφερε.

AEK-Handball.gr