Ο Αρβανίτης στην Ώρα των Σπορ

DSCN1638

Σε λίγες ώρες η ΑΕΚ θα μπει στη μάχη του πρωταθλήματος χάντμπολ, κάνοντας πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Αρβανίτης μίλησε για την εικόνα της ομάδας του στην προετοιμασία και τι περιμένει τη φετινή σεζόν.

«Είμαι ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό αλλά θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε βρει καλά πατήματα στην άμυνα, έχουμε βρει λύσεις στην επίθεση και συνεχώς υπάρχει μια εξέλιξη. Το σημαντικό για μένα είναι αυτό. Πως από παιχνίδι σε παιχνίδι υπάρχει βελτίωση και δεν κάνουμε βήματα πίσω». Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στο αν τον επηρεάζει το γεγονός πως στα τελευταία φιλικά η ΑΕΚ έδειχνε να έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με τον αντίπαλο της: «Όχι φυσικά, αυτό είναι κάτι που δεν το σκεφτόμαστε καν. Αν κέρδισε η αν έχασε στο τελευταίο φιλικό ο ΠΑΟΚ δεν έχει σημασία. Θα είναι μια τελείως διαφορετική αναμέτρηση. Στα επίσημα παιχνίδια μπαίνεις με διαφορετική ψυχολογικά και σκεπτικό μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε ότι θα είναι ένα ντέρμπι και έτσι το αντιμετωπίζουμε».

«Περισσότερες λύσεις από πέρυσι»

«Ο ΠΑΟΚ έχει μια ομοιογένεια σε σχέση με πέρυσι. Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ΠΑΟΚ όπως τον ξέρουμε από το περσινό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά είναι ένα παιχνίδι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας». Όσον αφορά την παρουσία τη ΑΕΚ και τις εντυπώσεις από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ο κ. Αρβανίτης επισήμανε: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Έχουμε μεγαλύτερο βάθος και περισσότερες λύσεις σε σχέση με πέρυσι. Και το σημαντικό είναι πως όλοι έχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και αυτό μας επιτρέπει να περιμένουμε πολλά περισσότερα στη συνέχεια. Σε ένα τέτοιο ματς όλα έχουν σημασία. Και η αγωνιστική ετοιμότητα, αλλά και το πάθος και η συγκέντρωση που θα δείξουμε στο παιχνίδι. Θα δούμε πως θα πάμε και τι μπορούμε να περιμένουμε».

«Κρύβει παγίδες»

«Δεν κρίνεται τίποτα την πρώτη αγωνιστική. Είναι όμως ένα ντέρμπι. Κρύβει κινδύνους αλλά αυτό εξαρτάται από το πως θα μπορέσουμε εμείς να το διαχειριστούμε. Είτε σε περίπτωση νίκης είτε σε αντίθετη περίπτωση.

«Ο κόσμος να προστατεύσει την ομάδα»

«Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει πολύ και θα παίξει και σε αυτό το ντέρμπι σημαντικό ρόλο. Θέλουμε να είναι στο πλευρό μας, να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα και να προστατεύσουν την ομάδα».

AEK-Handball.gr