Μπακαούκας: Έφυγα με ψηλά το κεφάλι !

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ.

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM για την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, ενώ μίλησε για το τι σχεδιάζει για το μέλλον του.

Αναλυτικά: 

-το πώς περνάει τώρα τον χρόνο του ύστερα από την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ:«Όχι αθλούμαι. Oι συγκυρίες όλης αυτής της χρονιάς με προβλημάτισαν, ήταν μια ταλαιπωρία ο κόσμος τα ξέρει, μέσα μου το ξέρω και μπορώ να παίξω πολλά χρόνια ακόμα. Δεν ήθελα να πέσουμε, περίμενα ότι κάποια στιγμή θα με έπαιρναν τηλέφωνο κάποιοι άνθρωποι και το λιγότερο που περίμενα ήταν να μας πάρει κάποιος από τη διοίκηση εμάς τους παλιούς και να μας πει ότι μας θέλει ή δεν μας θέλει, είμαι 10 χρόνια στην ΑΕΚ. Το καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι να φύγω από την ΑΕΚ με ψηλά το κεφάλι, είμαι ένας άνθρωπος που μιλεί πάντα ανοιχτά, δεν κρύβω και δεν φοβάμαι κάτι, έχω δώσει και την ζωή μου για την ΑΕΚ».

-τα όσα έζησε στην ΑΕΚ και το φινάλε του στην Ένωση: «Η ΑΕΚ είναι η ζωή μου η δεύτερη οικογένεια μου, ο κόσμος με έχει αγαπήσει απίστευτα, μου δίνει δύναμη και από εκεί και πέρα φαίνεται ότι τα τμήμα κάνει καινούριο προγραμματισμό. Αν ήθελαν θα μας έπαιρναν πρώτους τηλέφωνο, εύχομαι αυτά που περάσαμε εμείς αυτά τα χρόνια, να μην τα περάσουν άλλοι συναθλητές μου».

-την καθημερινότητά του στην ΑΕΚ: «Το πρωί πήγαινα στις έξι και μισή κανονικά στη δουλειά και στις τρεις και μισή σχολούσα μετά πήγαινα προπόνηση. Το θέμα είναι πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις, ήταν το όνειρο μου και στο χω ξαναπεί ότι ανεξαρτήτως των προβλημάτων που είχαμε, θα μείνουμε στην ιστορία σαν μάγκες, όταν μπαίναμε μέσα δεν καταλαβαίναμε τίποτα, παίζαμε για την φανέλα και τον κόσμο. Γενικώς στην ΑΕΚ ποτέ δεν υπήρχε κάτι 100%, όλη η χρόνια ήταν μια περιπέτεια, όμως εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο βγάζαμε το κάτι παραπάνω ώστε να είναι χαρούμενος ο κόσμος».

-Το πρώτο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ το 2011 όπου έγινε ανατροπή στον τελικό: «Κάτι μέσα μας, μάς έλεγε ότι μπορούμε, η φάση ήταν πολύ γρήγορη δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά. Όταν πήρα την μπάλα ήμουν πολύ σίγουρος. Μιλάμε απίστευτα συναισθήματα που δεν ξέρω αν θα ξαναζήσουμε».

– το μέλλον του: «Έχω κάποιες σκέψεις σίγουρα δεν γίνεται να το σταματήσω σίγουρα, δεν θέλω να παίξω αντίπαλος της ΑΕΚ , θα παίξω ερασιτεχνικά (στην Τελαμώνα) και νομίζω ότι είναι κίνητρο για μένα με αργά βήματα θα το προσπαθήσουμε. Θα βοηθήσω τον τόπο που με ανέδειξε. Νομίζω ότι αξίζει η Σαλαμίνα κάτι καλό, να φτιάξουμε κάτι καλό, θέλεο υπομονή, αυτό πίστευα όλα αυτά τα χρόνια τόσα που έχω προσφέρει».

-το πώς νιώθει για την Original: «Μεγάλο ευχαριστώ στην Original που με βοήθησε οικονομικά, μας στήριζαν γιατί γούσταραν εμάς τους μάγκες και στην Βόρεια Ελλάδα είδα μεγάλη αγάπη, με έχουν βάλει στη κάρδια τους και είναι δύσκολο να βγω από αυτήν, η Original ξέρει τι έχει γίνει. Γενικώς οι σύνδεσμοι είναι πολύ κοντά στηρίζουν τα ερασιτεχνικά τμήματα, σίγουρα υπάρχουν κάποια μέλη που ξεφεύγουν».

– την Εθνική ομάδα: «Είναι θετικό για έναν προπονητή, νομίζω ότι όποιος και να πήγαινε από τους τέσσερις, το άξιζε. Κάποιος θα ήταν τυχερός και κάποιος δεν θα ήταν, ποτέ δεν τα έβαλα κάτω, είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά και τους εύχομαι τα καλύτερα».

-την παρουσία του στην Εθνική: «Ήταν απίστευτη εμπειρία που έπαιξα Εθνική Ανδρών, ήρθε η ώρα να προσφέρω για την χώρα μου. Ο προπονητής κρίνει ποια θα είναι η διαχείριση των παικτών, προχωράμε, συνεχίζεται η ζωή. Όταν δεν με καλούσαν στην Εθνική γινόμουν και καλύτερος, διότι πείσμωνα πολύ».

-τον Γιάννη Αρβανίτη: «Το λυπητερό για τον Γιάννη είναι ότι τα έμαθε από τα site , δεν τον πήραν να του πουν ότι δεν σε θέλουμε. Δεν είναι σωστό αυτό που έγινε απέναντι σε ένα άνθρωπο που έκτισε τα τμήμα. Πήρε παίκτες που αγάπησαν το τμήμα, έφεραν τίτλους και έπαιζαν για την φανέλα. Όσοι πρόσφεραν έφυγαν στενοχωρημένοι, έκαναν λάθος στη διοίκηση που σε αυτά τα παιδιά δεν έδειξαν σεβασμό».

-τους συμπαίκτες του: «Κάναμε τα όνειρα μας μαζί πραγματικότητα, είναι η οικογένεια μου, μείναμε μαζί μέχρι το τέλος, θα είμαστε για πάντα φίλοι και αδέλφια. Καταφέραμε να κάνουμε περιφανούς την ΑΕΚ και τον κόσμο».

-το τι θα άλλαζε: «Δεν θα ανοιγόμουν τόσο εύκολα σε ανθρώπους που με εκμεταλλευτήκαν, θα ήμουν πιο προσεκτικός».

-την απόφαση να σταματήσει: «Ήμασταν καθαροί, μάς κάνουν να αισθανόμαστε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μέσα σε δύο ώρες αποφάσισα ότι θα σταματήσω, και συνέταξα την ανακοίνωση μαζί με την γυναίκα μου».