Μπακαούκας:«θέλω να παίζω χάντμπολ και να το ευχαριστιέμαι»

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σε συνέντευξή του στη Sportday  μιλάει για το μέλλον του, τα αγωνιστικά και για τις ευθύνες τις φετινής χρονιάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για την επόμενη σεζόν:
«Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι την επόμενη χρονιά. Θέλω να παραμείνω, αλλά… όχι έτσι. Με έχει κουράσει η όλη κατάσταση. Με τα ψέματα δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να έρθει κάποιος από την ΑΕΚ και να μας πει τι θέλει από αυτό το τμήμα. Είμαι πια σε μια ηλικά που θέλω να παίζω χάντμπολ και να το ευχαριστιέμαι. Όλοι εμείς που αγαπάμε την ομάδα, κάνουμε κάθε φορά ένα βήμα πίσω. Λέμε ένα δεν πειράζει, υπομονή και συνεχίζουμε. Στο τέλος, όμως, κυριαρχεί ένα μεγάλο γιατί. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά».

Για τη φετινή χρονιά:
«Η χρονιά είναι έτσι κι αλλιώς αποτυχημένη. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να σωθούμε. Θεωρώ ότι δεν κινδυνεύουμε να πέσουμε. Αν κάνουμε δύο-τρεις νίκες, θα εξασφαλίσουμε την παραμονή».

Για τα πλέι οφ:
«Διομήδης, Φίλιππος, ΠΑΟΚ και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ είναι οι ομάδες που άξιζαν να μπουν στα πλέι οφ. Αυτές οι τέσσερις θα ξεχωρίσουν. Είχα πει ότι όποιος υποτιμήσει τον Διομήδη θα πάθει μεγάλη ζημιά. Ο Διομήδης τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια και αξίζουν συγχαρητήρια στον κόουτς Δημητρούλια και στη διοίκηση. Ο Φίλιππος έχει έμπειρους παίκτες, μεγάλες προσωπικότητες. Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν μπορεί να τον ξεχάσει τόσο εύκολα. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί αγωνίζεται ο Αλέξης Αλβανός. Από την άλλη, ο ΔΙΚΕΑΣ επένδυσε πολλά χρήματα τη φετινή χρονιά και πιστεύω ότι σε ένα-δύο χρόνια θα είναι πρωταγωνιστής.

Για τις ομάδες που θα βρεθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος:

«Δίνω προβάδισμα στους Διομήδη και Φίλιππο, αλλά στους τελικούς θα παίξουν ρόλο πολλά πράγματα. Σε τι μέρα θα βρεθεί κάθε παίκτης, είναι θέμα πολλών συγκυριών, η κατάκτηση ενός τίτλου».

Για το γηπεδικό και τις προπονήσεις:

«Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μισοί παίκτες απουσιάζουν κι αυτό διότι δουλεύουν και δεν μπορούν να έρχονται τις ώρες που έχουμε στη διάθεσή μας για προπόνηση. Για να κάνει σωστά τη δουλειά του ένας αθλητής, πρέπει να έχει γήπεδο να προπονηθεί. Όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, παύεις να είσαι αθλητής. Βάζεις μπροστά τα εγώ και μπορείς να χάσεις από οποιαδήποτε ομάδα».

Για τα λάθη που έχουν γίνει:

«Ευθύνες έχουμε όλοι. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Αν μιλήσω τώρα πριν τελειώσει η χρονιά, πριν τελειώσει η χρονιά, θα κάνω κακό στην ομάδα παρά καλό. Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να πούμε αναλυτικά τι έγινε φέτος και τι θα γίνει του χρόνου. Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί σε όσα έγιναν από πέρυσι τον Αύγουστο. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».