Κλειστό και το ΟΑΚΑ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του ΟΑΚΑ, βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε η σχετική εντολή και το ΟΑΚΑ αναστέλλει άμεσα όλες τις λειτουργίες του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύσταση για αποφυγή χρήσης των εγκαταστάσεων του κέντρου για το διάστημα που ισχύουν τα προληπτικά μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών αλλά και προσωρινής επιβολής μέτρων ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” (Ο.Α.Κ.Α.) , έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την πλήρη πρόληψη και την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα προστασία όλων των αθλητών, αθλουμένων και πολιτών που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του αλλά και των απασχολουμένων σε αυτό, έχει ήδη προσαρμοστεί στις νομοθετικές επιταγές και τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμοδίων φορέων για την πρόληψη σχετικά με την εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, προς το σκοπό προστασίας παιδιών, αθλητών, προπονητών και εν γένει αθλουμένων, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 και την ΠΝΠ με θέμα: «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού» (Α΄ 42/25-02-2020) άρθρο, παρ. 2, έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα:

Καθημερινά είναι σε εξέλιξη πλήρεις απολυμάνσεις όλων των χώρων και των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α.
Έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες πρόληψης (σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέοκορωνοϊό COVID-19 (InterimGuidanceforBusinessesandemployers /CDC).
Ο ιατρός του κέντρου ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση αθλητές και προσωπικό…

…Η ανάγκη τόσο διαφύλαξης των ευπαθών ομάδων και χρονίως πασχόντων αλλά και η ευρύτερη κοινωνική και ηθική διάσταση επιβάλλει την συνεργασία όλων, ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την διακινδύνευση μεγάλου αριθμού ατόμων και την επέκταση της επιδημίας.

Ο αθλητισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα υγεία και με το βλέμμα στραμμένο σε αυτό καλούμε κάθε εμπλεκόμενο στις δραστηριότητες του Ο.Α.Κ.Α. να «ενεργοποιήσει» κάθε ένστικτο ατομικής ευθύνης, υπευθυνότητας και σοβαρότητας για το χρονικό διάστημα που έρχεται, ώστε στο μέλλον να απολαμβάνουμε όλοι τα οφέλη και τη χαρά που μας παρέχει η άθληση σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ