Αρχική Η φωνή της ομάδας Δημήτρης Δημητρούλιας:¨Είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις¨

Δημήτρης Δημητρούλιας:¨Είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις¨

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας μοιράζεται για πρώτη φορά τις σκέψεις του μετά την ξαφνική διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω κορονοϊού.

Από το περασμένο καλοκαίρι όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ήξερε πως έχει μπροστά του πολλές προκλήσεις τις οποίες και αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας είχε προετοιμάσει την ομάδα του για να ξεπερνάει τα αγωνιστικά εμπόδια ωστόσο ούτε στο χειρότερο σενάριο του δεν φανταζόταν πως λίγο πριν την τελική ευθεία θα έπρεπε να ξεκινήσει σχεδόν από την αρχή. Η ομάδα χάντμπολ έφτασε μέχρι τον Μάρτιο να διεκδικεί και τους τρεις φετινούς στόχους της και θα μπορούσε ήδη να έχει κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Η διακοπή ήρθε σε μια περίοδο που η ΑΕΚ προετοιμαζόταν για το πιο κρίσιμο 15ημερο της σεζόν με αγώνες και στις τρεις διοργανώσεις της. Η αρχική ψυχρολουσία πήρε τη θέση της στην ψυχραιμία με τον Δημήτρη Δημητρούλια να έχει μπροστά του ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για να κερδίσει. Μετά από ένα διάστημα δύο σχεδόν μηνών η ομάδα θα επιστρέψει καλώς εχόντων των πραγμάτων στο γήπεδο συνεχίζοντας από κει που είχε μείνει. Άλλωστε κανείς στην ΑΕΚ δεν θέλει να σκεφτεί πως αυτή η χρονιά που ξεκίνησε με τόσο μεγάλες φιλοδοξίες, τόσο σκληρή δουλειά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί άδοξα. Μια αποστολή καθόλου εύκολη αλλά η ΑΕΚ έχει αποδείξει πως είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα.   Και σε αυτή την συγκυρία έχει μπροστά τον καλύτερο …καπετάνιο. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας στην πρώτη του συνέντευξη στην «Ώρα» μετά την διακοπή, μοιράζεται τις σκέψεις του και τονίζει πως ποτέ δεν σκέφτηκε πως θα μπορούσε να τελειώσει με αυτό τον τρόπο αυτή η σεζόν. Παράλληλα τόνισε πως οι παίκτες του συνεχίζουν την δουλειά για να είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί να επιστρέψουν στο γήπεδο και απάντησε στο αν είναι εύκολο να συνεχιστούν όλα από κει που σταμάτησαν τον Ιούνιο.

Αρχικά πως έχει διαχειριστεί η ομάδα αυτή την διακοπή αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά;

Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε τα συμβάντα σαν μία κακή συγκυρία για όλους που όμως θα μας βγάλει ακόμα πιο δυνατούς. Δεν σταματήσαμε καθόλου να δουλεύουμε, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και είμαστε έτοιμοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

-Προετοιμαζόσασταν για έναν τελικό Κυπέλλου, ντέρμπι κορυφής στο πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά με την Ποτάισα και ξαφνικά σταματούν όλα. Ποια είναι η πρώτη σκέψη σου;

Ήταν ένα κρύο ντους. Δουλέψαμε πολύ καιρό για αυτό το σερί αγώνων και θεωρώ ότι προσεγγίσαμε πολύ καλά τον τρόπο δουλειάς ώστε να διαχειριστούμε όλα αυτά τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καταλαβαίνετε πως η καθολική ακύρωση των αγώνων ήταν ένα μούδιασμα. Όμως το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία. Σε αυτές τις συνθήκες η υγεία είναι πάνω από όλα και μετά ακολουθούν όλα τα άλλα.

-Οι αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν πως τον Μάιο καλώς εχόντων των πραγμάτων οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Θα είναι εύκολο να σηκώσετε ξανά τον διακόπτη και να συνεχίσετε από κει που είχατε μείνει;

Η ομάδα είναι, τηρουμένων φυσικά των συνθηκών, σε απόλυτη ετοιμότητα. Τα παιδιά δουλεύουν σε ατομικό επίπεδο και μας ενημερώνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας για τον όγκο και τον τρόπο προπόνησης τους. Ο διακόπτης δεν είναι κάτι που σηκώνεται τόσο απλά, όμως μια ομάδα που έχει δουλέψει τόσο επίμονα και σκληρά για 33 εβδομάδες είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει αποτελεσματικά

-Αν όλα πάνε καλά η ΑΕΚ θα χρειαστεί να δώσει αγώνες πλέ οφ, Κύπελλο και Ευρώπη φτάνοντας μέχρι Ιούλιο, αυτό σε προβληματίζει;

Αν και εκτιμώ ότι το να συμβούν όλα αυτά είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο, δεν με προβληματίζει καθόλου. Όπως σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της ομάδας μέχρι σήμερα έτσι και σε αυτά θα είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις.

-Ο σύνδεσμος αθλητών χειροσφαίρισης ζήτησε προ ημερών πριν την επανέναρξη να υπάρξει ένα διάστημα τριών εβδομάδων για προετοιμασία. Σε βρίσκει σύμφωνο;

Ναι πιστεύω ότι ένα διάστημα τριών εβδομάδων θα πρέπει να είναι το μίνιμουμ της προετοιμασίας μιας ομάδας ,της οποίας βεβαίως που οι αθλητές της δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν όλη αυτή την κενή από αγώνες και ομαδικές προπονήσεις περίοδο.

-Σκέφτηκες ποτέ πως μπορεί αυτή η χρονιά που ξεκίνησε με τόσο υψηλές προσδοκίες, πως μπορεί να ολοκληρωθεί έτσι άδοξα;

Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο στόμα, δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο μυαλό μου. Ο Δρόμος προς την δόξα οφείλει να είναι μακρύς, κι αυτό που από την πρώτη μέρα συνταχθήκαμε με τον κύριο Παπασταμάτη είναι πώς ξεκινάμε μία δουλειά που ενώ θα έχει άμεσους στόχους το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα προσβλέπει στο χτίσιμο μιας ομάδας πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα που θα πλησιάζει με σταθερά βήματα ομάδες ευρωπαϊκών στάνταρτς, και σε αυτό το δρόμο είμαστε.

-Ποιο είναι το μήνυμα σου στον κόσμο για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι;

Για όλους μας η Παρούσα κατάσταση είναι αιφνιδιαστική και εξ ολοκλήρου πρωτοφανής. Το μήνυμά μου έχει τη διάθεση της αλληλεγγύης. Κάποιες τέτοιες στιγμές μας επιστρέφουν πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις των βασικών αξιών. Εύχομαι η επόμενη μέρα μας βρει βελτιωμένους σαν ανθρώπους ,και επί της ουσίας ευγενής σαν μονάδες των συνόλων που ανήκουμε.

ΠΗΓΗ: ΩΡΑ για ΣΠΟΡ