Αρχική Η φωνή της ομάδας Α.Αλβανός:¨Είμαστε οικογένεια. Τεράστια η επένδυση του κ.Παπασταμάτη¨

Α.Αλβανός:¨Είμαστε οικογένεια. Τεράστια η επένδυση του κ.Παπασταμάτη¨

Για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου αλλά και το μέλλον της ΑΕΚ μίλησε ο Αλέξης Αλβανός. Ο βοηθός προπονητή της ομάδας σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα zougla.gr είπε:

-Περίμενες να κατακτήσετε το ευρωπαϊκό κύπελλο νικώντας και στους δύο τελικούς;

Δεν ήταν εύκολο. Η Ίνσταντς είναι καλή ομάδα. Αλλά και όλη η διαδρομή ήταν δύσκολη. Αποκλείσαμε νωρίς το φαβορί και κάτοχο του τροπαίου την CSM Bουκουρεστίου. Έπειτα, τους Ρώσους, που ήταν πιο βατή ομάδα και στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Σλοβενίας Γκορένιε. Είχαμε το μειονέκτημα ότι οι αντίπαλοί μας παίζουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, τα οποία, μάλιστα, δεν διακόπηκαν λόγω πανδημίας όπως το ελληνικό. Εμείς, για να μη χάσουμε τον ρυθμό μας, παλεύαμε …μόνοι μας στα οικογενειακά διπλά. Πάντως πιστεύω ότι οι  δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε  δίνουν μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας.

-Πώς καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή της Ευρώπης μετά την απώλεια τριών βασικών παικτών λόγω τραυματισμού;

Έχουμε φτιάξει ένα σύνολο που δεν στηρίζεται μόνο στις προσωπικότητες των παικτών. Το κλίμα της ομάδας είναι εξαιρετικό. Όλοι οι παίκτες ξέρουν το ρόλο τους. Όσοι  δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής δουλεύουν και περιμένουν διψασμένοι να προσφέρουν όποτε χρειαστεί. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες προκύψουν σε έναν αγώνα.

-Στον τελευταίο τελικό οι φίλοι  της ΑΕΚ σάς βοήθησαν με την παρουσία τους στο κλειστό της Χαλκίδας…

-Ο κόσμος στις κερκίδες ήταν υπέροχος αλλά υπερβολικά… πολύς. Η θέλησή τους να βρεθούν κοντά στην ΑΕΚ  ήταν μεγάλη. Δεν συνηθίζεται να παίζει η ομάδα κάθε χρόνο σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό .

-Έχετε μια διοίκηση που σας στηρίζει…

Είναι μεγάλο μας πλεονέκτημα ότι μέσα στην πανδημία και στη γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση, έχουμε τον κύριο Παπασταμάτη. Ο άνθρωπος αυτός έχει κάνει μια τεράστια επένδυση και μας βοήθησε να φτάσουμε στην κορυφή.

-Πιστεύεις ότι με την επιτυχία σας δώσατε ώθηση στο ελληνικό χάντμπολ;

-Νομίζω ότι το άθλημα στην Ελλάδα είχε ανάγκη μια τέτοια επιτυχία. Το χάντμπολ είναι όμορφο άθλημα, αλλά στη χώρα μας αδικείται γιατί δεν έχει την προβολή που του αξίζει. Ελπίζω οι στιγμές που ζήσαμε το βράδυ της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού κυπέλλου να δώσουν το έναυσμα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα.

-Είστε κυπελλούχοι Ευρώπης αλλά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμα…

-Ξέρουμε ότι έχουμε άλλον ένα στόχο. Έχουμε κάποιες μέρες μπροστά μας να προσγειωθούμε και να συγκεντρωθούμε. Κατακτώντας το πρωτάθλημα, είμαστε κοντά σε ένα μεγάλο ρεκόρ, το τρεμπλ. Κάτι που καμία ομάδα της ΑΕΚ δεν έχει πετύχει ως τώρα. Η ομάδα είναι δεμένη σαν οικογένεια. Ο ένας στηρίζει τον άλλον. Οι εγωισμοί έχουν μπει στην άκρη και προσπαθούμε όλοι για το κοινό καλό. Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορία!