Αρχική Αγωνιστικά Νέα Αποχωρεί ο Τσιλιμπάρης !

Αποχωρεί ο Τσιλιμπάρης !

Σύμφωνα με άρθρο του AEK-Live.gr και Sport-Fm.gr ο Κώστας Τσιλιμπάρης θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα μας.

AEK-Live.gr :”Συμφώνησε με ιταλικό σύλλογο, έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και φεύγει τα Χριστούγεννα… Δυστυχώς είναι οριστικό.

Πριν από εννέα ημέρες αποκαλύψαμε το θέμα.. Δεν θέλαμε να πούμε όνομα για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα. Δυστυχώς η ιστορία είχε αίσιο τέλος για τον Τσιλιμπάρη αλλά όχι για την ΑΕΚ που μένει χωρίς τερματοφύλακα και θα έχει τεράστιο πρόβλημα για το υπόλοιπο της σεζόν…

Συνολικά τα όσα γίνονται στο πολύπαθο (πλέον…) τμήμα Χάντμπολ δεν περιγράφονται… Η ομάδα βρίσκεται μια ανάσα από το χείλος του γκρεμού, αλλά ουδείς ασχολείται… Είναι πολλά… Δεν λέμε αυτά που ξέρουμε μπας και γίνει κανένα θαύμα (μόνο σε θαύμα ελπίζουν οι άνθρωποι του τμήματος πια…) και σωθεί η ομάδα… Η πλήρης κατάρρευση της ομάδας που μας έκανε υπερήφανους, βρίσκεται δυστυχώς μια ανάσα από την πραγματικότητα…”

 

Sport-Fm.gr : Στην Ιταλία επιστρέφει μετά από δύο χρόνια ο Κώστας Τσιλιμπάρης, ο οποίος μετά την θητεία του στην Κονβερσάνο -όπου κατέκτησε δύο νταμπλ την τριετία 2009-12, συμφώνησε με την Πόζεν.

Ο 35χρονος αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο, με προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας, κάτι που τον εξασφαλίζει για την επόμενη σεζόν, κάτι που δεν ίσχυε στην ΑΕΚ, των τωρινών δεδομένων.

Η Πόζεν είναι ομάδα που εδρεύει στο Μπολτσάνο της Ιταλίας. Με την προσθήκη του Τσιλίμπαρη -που θα πρέπει να βρίσκεται στην Ιταλία στις 7 Ιανουαρίου- η ομάδα γίνεται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου

Είναι φανερό πως η αποχώρηση του Τσιλιμπάρη δημιουργεί μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα στην ΑΕΚ, που πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη εν μέσω τρομερών οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων, τα οποία, εξάλλου, ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να αποχωρήσει ο Κερκυραίος άσος.

Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι, ότι ο Τσιλιμπάρης είχε μια συμφωνία με τον πρώην υπεύθυνο του τμήματος, Δημήτρη Λαζόπουλο, για την κάλυψη του συμβολαίου του. Ωστόσο, αυτό δεν θα συνέβαινε για πάντα. Η αβεβαιότητα που υπάρχει στο τμήμα και η οικονομική δυσπραγία (οι παίκτες έχουν πάρει μόλις έναν μισθό) οδήγησαν τον έμπειρο τερματοφύλακα σ’ αυτή την απόφαση.

Απομένει να δούμε αν θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος για την κατάσταση που επικρατεί στην Ερασιτεχνική, αφού μετά το βόλεϊ που είναι στα πρόθυρα διάλυσης το ίδιο κίνδυνο διατρέχει και το τμήμα χάντμπολ.

 

Αλέξανδρος Θεοχάρης
AEK-Handball.gr