Αρχική Η φωνή της ομάδας Αλβανός: :¨Έχουν ανέβει οι μετοχές της ΑΕΚ¨

Αλβανός: :¨Έχουν ανέβει οι μετοχές της ΑΕΚ¨

Για τις αναμετρήσεις κόντρα στη ρώσικη Νέβα, μίλησε ο εκ των μελών του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας, Αλέξης Αλβανός στην εκπομπή Over head του Over FM 104.9. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αν αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα ότι η ΑΕΚ θα δώσει τα δύο παιχνίδια με την Νέβα στην Ελλάδα: «Σίγουρα, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα, καθώς το ταξίδι για τη Ρωσία θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία. Η διοίκηση έπραξε πολύ σωστά για να μπορέσουμε να έχουμε και τα δυο παιχνίδια στην έδρα μας και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Φυσικά, δεν θα έχουμε αγωνιστικό ρυθμό από το πρωτάθλημα, ενώ στο εξωτερικό τα πρωταθλήματα συνεχίζονται. Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει η ρωσική ομάδα είναι ότι αγωνίζεται στο ρωσικό πρωτάθλημα και είναι αξιόλογο. Παρόλα αυτά, τους έχουμε μελετήσει. Θεωρούμε ότι είμαστε το φαβορί, είμαστε καλύτερη ομάδα και με το πλεονέκτημα ότι έχουμε δυο παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και με το βάθος του πάγκου μας, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Επίσης, έχουμε την ικανότητα να διαχειριστούμε και τα δυο παιχνίδια, τα οποία θα γίνουν μέσα σε διάστημα δυο ημερών».

Αν είναι η ΑΕΚ το φαβορί έναντι στην Νέβα για να περάσει στα ημιτελικά του EHF Cup: «Νομίζω πώς κι αυτοί βλέπουν ότι είμαστε το ξεκάθαρο φαβορί. Μετά την πρόκριση με την CSM Βουκουρεστίου, έχουν ανέβει οι μετοχές της ΑΕΚ, οπότε σίγουρα επηρέασε την απόφαση της ρωσικής ομάδας να έρθει να παίξει και τα δυο παιχνίδια εδώ. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε σε εγρήγορση. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, γιατί όπως γνωρίζουμε όλο αυτό το διάστημα στερούμαστε της αγωνιστικής δράσης. Είναι δυο παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό». ]

Την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η Νέβα: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο. Εδώ και καιρό ασχολούμαστε με τη Νέβα, βλέποντας κάποια παιχνίδια που έχουν δώσει. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που αν δείξουμε τη κατάλληλη σοβαρότητα, δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Όλοι αυτό ελπίζουμε. Η έλλειψη αγώνων και η έλλειψη αγωνιστικής δράσης είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να μην υπολογίσεις. Δεν ξέρεις πως θα εμφανιστείς στο γήπεδο όσο προπόνηση κι αν κάνεις. Είναι μια δυνατή ομάδα η Νέβα, όπως όλες οι ρωσικές ομάδες, με ψηλούς παίκτες. Αθλητική ομάδα με έμπειρους αθλητές και πιο νέους αθλητές, οι οποίοι συνοδεύουν τους υπόλοιπους. Στην Ρωσία συνηθίζουν να έχουν παίκτες μεγάλους σε ηλικία, με βαριά κορμιά. Νομίζω ότι είναι στα μέτρα μας».