Στάθης Ζαμπούνης : «Με κέρδισε το πλάνο της ΑΕΚ»

Η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ καθώς ο Στάθης Ζαμπούνης υπέγραψε και επίσημα το νέο του συμβόλαιο. Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ, αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για το «κιτρινόμαυρο» τμήμα που έδειξε με το …καλημέρα πως θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική «αγορά». Ο 27χρονος (γεννημένος στις 5/5/1990) μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τον Δούκα όπου ήταν και αρχηγός ετοιμάζεται να σηκώσει το ηγετικό βάρος που του αναλογεί και στη νέα του ομάδα. Ο Ζαμπούνης μίλησε αποκλειστικά στο enwsi.gr για τους λόγους που τον έκαναν να πει το «ναι» στην πρόταση της ΑΕΚ, αλλά και τους υψηλούς στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου. «Σημαντικό ρόλο για να έρθω στην ΑΕΚ έπαιξε το πλάνο που μου παρουσίασαν τόσο ο κ. Παπασταμάτης όσο και ο προπονητής, κ. Γραμματικός» σχολίασε αρχικά ο παίκτης και συνέχισε λέγοντας : «Είδα ότι υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ομάδα που κοιτάει να διεκδικεί  τίτλους. Θέλω να είμαι σε ομάδες που διεκδικούν τίτλους και έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις. Από ότι βλέπω με τις προσθήκες που γίνονται και την παραμονή του πολύ καλού περσινού κορμού αλλά και με τους παίκτες που θα έρθουν  η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει».

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ σχολίασε πως αυτό που τον κέρδισε περισσότερο είναι ο τρόπος που τον προσέγγισαν οι άνθρωποι του τμήματος αλλά και το γεγονός πως είδε την διάθεση που υπάρχει για σοβαρή δουλειά: «Εμένα αυτό που με κέρδισε, είναι ότι είδα μια θέληση αλλά και ένα σοβαρό πλάνο από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. θεωρώ ότι θα γίνει σοβαρή δουλειά σε όλα τα κομμάτια, η διάθεση τους είναι για να υπάρχει μια ομάδα πρωταγωνίστρια για πολλά χρόνια.

Εννοείται ότι είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε δουλειά και να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα. Το πρωτάθλημα προμηνύεται ανταγωνιστικό αλλά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν ολοκληρωθούν τα ρόστερ όλων των ομάδων. Εμείς κοιτάμε όμως την δική μας ομάδα όπου υπάρχουν όλες οι βάσεις για να κάνουμε το καλύτερο». Ο παίκτης της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στην σημασία που έχει για το τμήμα το γεγονός πως διαθέτει πλέον δικό της γήπεδο: «Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκινάμε έχοντας ένα τόσο σημαντικό θέμα λυμένο. Με την έλλειψη γηπέδου δημιουργούνται τα γνωστά προβλήματα που δεν αφήνουν τους αθλητές να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, όμως όλα για την ΑΕΚ έχουν πάρει τον σωστό δρόμο». Κλείνοντας έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο τονίζοντας: «Τα μηνύματα καλό είναι να δίνονται στο γήπεδο. Αυτό που θέλω και εγώ και η ομάδα να υποσχεθεί είναι πως πάντα θα παλεύουμε στο γήπεδο και θα διεκδικούμε το καλύτερο για την ΑΕΚ».